Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και προτάσεων.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 13η συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις `ανοιχτές πόρτες` των οινοποιείων των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, περνούν πάνω από 10.000 επισκέπτες το συγκεκριμένο διήμερο!

Tο κάθε οινοποιείο που συμμετέχει στην εορταστική αυτή ανοιξιάτικη οινοτουριστική πρόταση, διοργανώνει τις δικές του εκδηλώσεις με σκοπό να προσελκύσει παλιούς αλλά και νέους φίλους του κρασιού.

Το οινόφιλο κοινό αντίστοιχα, αναμένει το γεγονός και προγραμματίζει για το σαββατοκύριακο της εκδήλωσης την επίσκεψή του σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία, ακολουθώντας τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος:

Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου
– Tsantali – Αμπελώνας Ραψάνης
– Κτήμα Κατσαρού

Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου
– Κατώγι Αβέρωφ
– Κτήμα Γκλίναβος
– Zoinos Winery

Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών
– Κτήμα Βογιατζή
– Κτήμα Δύο Φίλοι
– Κτήμα Στεργίου
– Κτήμα Άλφα

Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας
– Μπουτάρη – Οινοποιείο Νάουσας
– Κυρ-Γιάννη – Οινοποιείο Νάουσας
– Κτήμα Φουντή
– ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας
– Κτήμα Χατζηβαρύτη

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης
– Κεχρής
– Κτήμα Γεροβασιλείου

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής
– Κτήμα Πόρτο Καρράς
– Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους

Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου
– Κτήμα Βιβλία Χώρα
– Κτήμα Τέχνη Οίνου
– Κτήμα Παυλίδης

Σε όλα τα οινοποιεία πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες ενώ στα περισσότερα προτείνεται ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους, προτάσεις για φαγητό και πολλά ακόμη.

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις και τις προτάσεις από τις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr και από τη σελίδα στο facebook.

 

 

*Διαγωνισμός Φωτογραφίας στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος με θέμα «Ανοιχτές Πόρτες 2017»

Στις Ανοιχτές Πόρτες των οινοποιείων, στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, που θα επισκεφθείτε στις 27 & 28 Μαΐου, μη ξεχάσετε στις αναρτήσεις σας στο facebook, με φωτογραφίες από την εμπειρία της επίσκεψής σας, να συμπεριλάβετε τα hastags

#opendoorsphoto17 και #wineroadsngr17

Με αυτόν τον τρόπο θα συμμετέχετε στον «Διαγωνισμό Φωτογραφίας στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Οι 6 πρώτοι νικητές που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα LIKE θα αποκτήσουν ως έπαθλο εκλεκτούς Οίνους Βορείου Ελλάδος! Οι τρεις πρώτοι από 6 φιάλες ενώ οι τρεις επόμενοι από 3 φιάλες.

Όροι διαγωνισμού:

1. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.

2. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετοχής των φωτογραφιών, ωστόσο θα βραβευθεί μία μόνο φωτογραφία ανά συμμετέχοντα.

3. Προϋπόθεση βράβευσης οι διαγωνιζόμενοι να έχουν κάνει LIKE (μου αρέσει) στη σελίδα www.facebook.com/winesofnorthgreece

4. Οι φωτογραφίες που αναρτώνται θα πρέπει απαραίτητα να απεικονίζουν στιγμές από επίσκεψη σε οινοποιείο-μέλος του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» το σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαΐου 2017 στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες». Σε διαφορετική περίπτωση θα αποσύρονται.

5. Το θέμα της φωτογραφίας που θα επιλέξετε να συμμετέχει στον Διαγωνισμό μπορεί να είναι από τους εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους των οινοποιείων, τους αμπελώνες, τις εκδηλώσεις ή άλλες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των Ανοιχτών Πορτών, τις ξεναγήσεις, τις γευστικές δοκιμές ή κάποια στιγμή που αποθανατίσατε και θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας.

6. Τα οινοποιεία που συμμετέχουν μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνσηhttp://www.winesofnorthgreece.gr/index.php/el/%CE%BD%CE%B5%CE%B1/details/19/817

7. Η φωτογράφηση μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο.

8. Η ανάρτηση των φωτογραφιών μπορεί να πραγματοποιείται από το Σάββατο 27/5, ώρα 11:00 έως και την Τρίτη 30/5, ώρα 24:00.

9. Οι φωτογραφίες για να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό θα πρέπει να αναρτηθούν ή να κοινοποιηθούν εδώ στη σελίδα του Διαγωνισμού και να συνοδεύονται από τα hastags #opendoorsphoto17 και #wineroadsngr17

10. Απαραίτητα στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται και συμμετέχουν στον Διαγωνισμό θα πρέπει να αναφέρεται το οινοποιείο απ’ όπου προέρχονται ή να διακρίνεται κάποιο χαρακτηριστικό του, μαζί με το στίγμα κοινοποίησης παρουσίας.

11. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να αναρτήσετε τις φωτογραφίες και στη δική σας προσωπική σελίδα στο facebook ή στο instagram, πάντα όμως χρησιμοποιώντας το στίγμα παρουσίας και τα hastags
#opendoorsphoto17 και #wineroadsngr17

12. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στον συμμετέχοντα ιδιοκτήτη τους, ωστόσο ενδέχεται να ζητηθεί η άδεια από τους διοργανωτές προκειμένου να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε θέματα προβολής του οινοτουρισμού.

13. Φωτογραφικό υλικό με άσεμνο περιεχόμενο ή πρόσωπα παιδιών θα αφαιρείται.

14. Οι μη αυθεντικές φωτογραφίες θα αποσύρονται.

15. Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό, κάτω των 18 ετών, μπορούν να λάβουν μέρος αλλά στην περίπτωση που η φωτογραφία τους βραβευθεί το έπαθλο παραλαμβάνει ο γονέας.

16. Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι των οινοποιείων και του γραφείου της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» αλλά δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στη βράβευση.

17. Η διάρκεια της ψηφοφορίας θα είναι από το Σάββατο 27/5 ώρα 11:00 (επίσημη ώρα έναρξης του Διαγωνισμού) έως την Πέμπτη 1/6, ώρα 24:00.

18. Οι έξι νικήτριες φωτογραφίες θα επιλεγούν σύμφωνα με τον αριθμό των LIKE που θα συγκεντρώσουν.

19. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Τρίτη 6 Ιουνίου το απόγευμα:
– στη σελίδα της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος – Wines of North Greece» στο facebook (www.facebook.com/winesofnorthgreece)
– εδώ στη σελίδα του Διαγωνισμού
– στις ιστοσελίδες www.wineroads.gr και www.winesofnorthgreece.gr

20. Η συμμετοχή σας προϋποθέτει πως έχετε διαβάσει και κατανοήσει τους ανωτέρω όρους συμμετοχής που αναφέρονται στις επίσημες σελίδες της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»: www.winesofnorthgreece.gr, www.wineroads.gr και www.facebook.com/winesofnorthgreece

Οι νικητές θα μπορούν να παραλάβουν άμεσα τα δώρα τους από τα γραφεία της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στην οδό Γιαννιτσών 90 στη Θεσσαλονίκη, απέναντι από το εμπορικό κέντρο Salonica One, στη δυτική είσοδο της πόλης, με την επίδειξη της ταυτότητας τους, ή σε συνεννόηση με το γραφείο στο τηλέφωνο 2310281617.

από έως
Θέματα