Η Λερναία Ύδρα, το λιοντάρι της Νεμέας και άλλα μυθικά τέρατα «ζωντανεύουν» τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και προσκαλούν Έλληνες και ξένους σε ένα ταξίδι γνωριμίας με την πολύπαθη διαδρομή του γενναίου ήρωα Ηρακλή. Πρόκειται για το νέο θεματικό πάρκο που ετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης «Ηρακλής- Οι δώδεκα άθλοι» και ανοίγει τις πύλες του στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Αβανίδη, project manager του έργου, το θεματικό πάρκο θα λειτουργήσει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου του 2019 και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καθώς κυριαρχεί το χιούμορ και μια ανάλαφρη διάθεση στα κείμενα, πολλά από τα οποία έχει επιμεληθεί ο γνωστός παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Αβανίδης, «μετά την επιτυχία του εργοστασίου Σοκολάτας, Των μυστικών κόσμων του Τριβιζά, του Πάρκου των δεινοσαύρων στη Θεσσαλονίκη και άλλων εγχειρημάτων τα οποία προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες εντός και εκτός συνόρων, αποφασίσαμε το συγκεκριμένο πάρκο να είναι σε δύο γλώσσες για να εξυπηρετεί και τους ξένους επισκέπτες».

Μια διασκεδαστική επιμορφωτική βόλτα

Το πάρκο του Ηρακλή, εκτός από τουριστικό σημείο ενδιαφέροντος -ειδικά για οικογένειες- θα έχει επιπλέον έναν επιμορφωτικό χαρακτήρα καθώς θα παρουσιάσει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής μυθολογίας: Στο πρώτο τμήμα του πάρκου, μετά την υποδοχή, ο επισκέπτης θα συναντά το χώρο του μουσείου που θα είναι χωρισμένος σε τρία τμήματα.

• Στο πρώτο τμήμα γίνεται μια γενική εισαγωγή στο «χάος», όπως περιγράφεται στην ελληνική μυθολογία.

• Στο δεύτερο τμήμα, γίνεται παρουσίαση της ζωής του Ηρακλή: Γέννηση, ενηλικίωση, τα πρώτα κατορθώματα και ο θάνατος.

• Στο τρίτο τμήμα, γίνεται η παρουσίαση των 12 άθλων σε μουσειακή μορφή.

Στη συνέχεια, ο επισκέπτης μπαίνει στην αίθουσα προβολής βίντεο, όπου παρουσιάζονται όλα τα μυθικά τέρατα, τα οποία φυλάκισε η θεά Αθηνά για να μην προκαλέσουν άλλο κακό στην ανθρωπότητα.

Ρομποτικά εκθέματα διαδραστικά παιχνίδια και δώρα για τα παιδιά

Ακολουθεί η αίθουσα των άθλων, όπου, όπως περιγράφει ο κ.Αβανίδης, υπάρχουν ρομποτικά εκθέματα με κίνηση και ήχο, τα οποία έχουν έρθει από το εξωτερικό. «Οι επισκέπτες θα δουν μπροστά τους τη Λερναία Ύδρα να κινείται μέσα στη λίμνη, το λιοντάρι της Νεμέας να βρυχάται και άλλα μυθικά τέρατα, κάνοντας την εμπειρία του πάρκου ακόμη πιο συναρπαστική» εξηγεί ο κ. Αβανίδης.

Ο τελευταίος σταθμός είναι η αίθουσα του 13ου άθλου, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν ένα παιχνίδι και να λάβουν ένα αναμνηστικό.

Την επιστημονική επίβλεψη έχει η ομάδα της καθηγήτριας Δήμητρας Μήττα, ενώ το σενάριο για τα κείμενα των ηθοποιών έχει γράψει ο Παναγιώτης Τοπαλίδης.

Το πάρκο θα εκτείνεται σε περίπου 2.300 τμ στο περίπτερο 1 και είναι μια παραγωγή της ΔΕΘ-HELEXPO, των Dreamworkers και της Hexagon Exhibition.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ