Δρομολόγια από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» πρόκειται να ξεκινήσει η ισπανική low cost αεροπορική Volotea. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία που συνδέει μικρές και μεσαίες ευρωπαϊκές πόλεις με απευθείας πτήσεις χωρίς στάσεις πρόκειται να συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με άλλους προορισμούς εσωτερικού.

Σημειώνεται ότι σήμερα πετά σε 87 προορισμούς εκ των οποίων 14 ελληνικοί (Αθήνα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμάτα, Κάρπαθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Πρέβεζα/Λευκάδα, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος).

Volotea ξεκίνησε τις πτήσεις της στην Αθήνα το 2015 και εγκαινίασε τη βάση της στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον Μάιο 2018. Πρόσφατα γιόρτασε τη συμπλήρωση 1 εκ. επιβατών στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Το 2020 η Volotea θα προσφέρει 580.000 αεροπορικές θέσεις, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της κατά 11% και από την Αθήνα θα πραγματοποιεί πτήσεις συνολικά προς 14 προορισμούς: τέσσερα δρομολόγια εσωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονος, Ηράκλειο και Ρόδος), πέντε προς την Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Βερόνα και Κάλιαρι), δύο στην Κροατία (Ντουμπρόβνικ και Σπλιτ) και τρία στη Γαλλία (Στρασβούργο, Λιόν και Μασσαλία). Στο αεροδρόμιο της Αθήνας έχουν ως βάση δύο Boeing 717 της εταιρείας.

Ποια είναι η Volotea

Η Volotea με έδρα τη Βαρκελώνη ιδρύθηκε από τους Carlos Muñoz και Lázaro Ros, CEO και διευθύνων σύμβουλος αντίστοιχα, των οποίων το πρώτο εγχείρημα ήταν η Vueling Airlines. Σήμερα είναι η τρίτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανά αριθμό επιβατών.

Λεπτομέρειες για τη νέα επένδυση της εταιρίας στην ελληνική αγορά, που αφορά τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη, πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»