Μία γιορτή που περιμένουν όλοι οι κάτοικοι της Καλαμαριάς και ιδιαίτερα της Νέας Κρήνης, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Ιουλίου στις 9:30μ.μ στο Άλσος της Νέας Κρήνης (πρώην καπναποθήκες).

Ο Δήμος Καλαμαριάς με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων διοργανώνει και φέτος τη Γιορτή Σαρδέλας προσφέροντας δωρεάν 250 κιλά σαρδέλες, σαλάτες, ψωμί και άφθονο κρασί.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακής μουσικής με του «ΕνΤράτα» ενώ ο Πολιτιστικό Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή» και ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Κρήνης «Μπουμπουλίνα» θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Οι ψαράδες της περιοχής καθιέρωσαν αυτό το έθιμο, παραμονή του εορτασμού του της Αγίας Παρασκευής που είναι πολιούχος της Ν. Κρήνης, για να έχουν καλές ψαριές και γεμάτα δίχτυα.

«Τιμούμε και στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα της Καλαμαριάς, τους ψαράδες μας κι αυτό δε συμβαίνει μόνο μέσα από την τήρηση των εθίμων και των εκδηλώσεων, αλλά και με τη δημιουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου, για το οποίο ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης έδωσε μεγάλο αγώνα και το πέτυχε», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου.

Τις σαρδέλες στη μεγάλη αυτή γιορτή των ψαράδων προσφέρει το Αλιευτικό Συγκρότημα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ».

Δράσεις Δράσεις