Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ, στηρίζοντας το έργο και τους εργαζόμενους της ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, ανοίγει την αγκαλιά του και μάς προσκαλεί την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τις 17.00 το απόγευμα στην οδό Σπάρτης 9 για δυο ημέρες γνωριμίας, συνύπαρξης και ανταλλαγής.

Με αφορμή ένα διαφορετικό παζάρι μεταχειρισμένου βιβλίου, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της ΑΡΣΙΣ απευθύνονται στη γειτονιά, στην περιοχή, στην κοινότητα και μας καλούν να επισκεφτούμε τον χώρο τους. Εκεί θα σας περιμένουν χρωματιστοί πάγκοι με βιβλία παιδικά, νεανικά και ενηλίκων.

Τα έσοδα από αυτό το ταξίδι θα δοθούν εξολοκλήρου στην κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση ΚΡΕΙΤΤΟΝ την οποία υποστηρίζει η ΑΡΣΙΣ και προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία απασχόλησης σε συνανθρώπους μας που ανήκουν στις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίαρχο στοιχείο θα είναι το παραμύθι. Σε γλώσσες πολλές, από τόπους μακρινούς ή κοντινούς, να τα ακούσουμε, να τα διαβάσουμε, να συλλογιστούμε. Εργαζόμενοι και εθελοντές θα αφηγηθούν δραματοποιημένο παραμύθι με σκοπό να το δούμε να ζωντανεύει (μουσικό υπόκρουση Νίκος Κωτούλας) και παραδίπλα θα υπάρξει παρουσίαση του παραμυθιού «Η πεταλούδα Ειρήνη και η μαγική συνταγή» (ΑΜΚΕ REVMA).

Τέλος, θα προβληθούν βραβευμένες μαθητικές ταινίες από το 6ο Πειραματικό Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθέριου- Κορδελιού και παράλληλες δράσεις (κατασκευή σελιδοδεικτών, γλωσσικά παιχνίδια) θα πλαισιώσουν το παζάρι. Κι όλα αυτά ντυμένα παιχνιδιάρικα και με μουσικό χρώμα, καθώς φίλοι και επαγγελματίες θα μας προσφέρουν τη μουσική τους μέσα στην ημέρα.

 

info
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 11.00 – 17.00
Σπάρτης 9
Είσοδος ελεύθερη
Τα Βιβλία σε άψογη κατάσταση για όλα τα ενδιαφέροντα από 1€

Περισσότερες πληροφορίες
για την ΚΡΕΙΤΤΟΝ (www.kreittonkoinsep.gr) και το κατάστημά της μεταχειρισμένων ειδών «2η Ευκαιρία» για το Κέντρο Υποστήριξης Νέων και την ΑΡΣΙΣ

Πληροφορίες για τις μαθητικές ταινίες
1. Ταινία «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ», Πρώτη (1η) Πανελλήνια θέση για την ομάδα E.S.M.A. (μαθητές/τριες της Ε τάξης) στον 2ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός (σχ. έτος 2014-15). Την τεχνική επιμέλεια & σκηνοθεσία είχε η κα Ελένη Δελημπέη (εκπαιδευτικός πληροφορικής), στίχοι του τραγουδιού Ζωή Μαλιβίτση (εκπαιδευτικός αγγλικών).
2. Tαινία Stop Motion Animation «ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ», Πρώτη (1η) Πανελλήνια θέση για την ομάδα «Stop Bullying Animation Team» (μαθητές/τριες της Ε & ΣΤ τάξης) στον 8ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό(σχ. έτος 2020-21) «Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό». Υποστήριξη και καθοδήγηση Δελημπέη Ελένη (εκπαιδευτικός πληροφορικής). Στίχοι τραγουδιού: Δελημπέη Ελένη (πληροφορικός) – Καρακατσάνη Ηλέκτρα (μουσικός).

από έως
#CHRISTMAS IN THE CITY_ Δράσεις