Ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα για την Ελλάδα, αν θυμηθούμε τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, έχει επιλέξει η Γραμματεία της Συνθήκης Ραμσάρ για τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου. Το θέμα  είναι «Υγρότοποι για ένα βιώσιμο μέλλον στις πόλεις» και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σημασία της προστασίας των υγροτόπων εντός των πόλεων, ο πληθυσμός των οποίων ανά τον κόσμο αυξάνεται ραγδαία, ώστε να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο περιβάλλον για τους ανθρώπους.

Καλοχώρι in focus

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία- Αλιάκμονα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων με τα εγκαίνια της έκθεση φωτογραφίας «ΚΑΛΟΧΩΡΙ in focus», με εξαιρετικές φωτογραφίες από τους υγροτόπους του Καλοχωρίου, η οποία θα παρουσιαστεί στο Καλοχώρι, σε συνεργασία με τη φωτογραφική λέσχη Out Of Focus και τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δέλτα.

Θάνος Κοκκίνης, Out of Focus

Οι φωτογράφοι πραγματοποίησαν πολλαπλές εξορμήσεις στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, τις εκβολές του ποταμού Γαλλικού και το παράκτιο τμήμα της προστατευόμενης περιοχής, για να αποτυπώσουν θέματα από την άγρια ζωή αλλά και –αναπόφευκτα- από την δραστηριότητα των ανθρώπων.

Ο στόχος της έκθεσης

«Στόχος της έκθεσης είναι να σταθούν οι κάτοικοι της περιοχής σε ό,τι ενδεχομένως προσπερνούν στην καθημερινότητά τους, ως συνηθισμένες εικόνες, καθώς αυτές, περνώντας μέσα από το φακό των φωτογράφων, αποκτούν μια διαφορετική διάσταση και μοιάζουν διαφορετικές, χωρίς να είναι», εξηγούν οι φωτογράφοι της Out of Focus.

Κατερίνα Λεβενιώτη, Out of Focus

Φωτογράφοι που θα συμμετέχουν

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι Γιώτα Βαρσάμη, Δήμος Βουδουραγκάκης, Δημήτρης Δεσποινούδης, Πάρης Καμπάκης, Φώτης Καρακάσης, Θάνος Κοκκίνης, Αργυρώ Κούκου, Κατερίνα Λεβενιώτη, Δημήτρης Παγιάντζας, Καίτη Παπαναούμε, Τάσος Παπάς, Χρύσα Προύσαλη, Ελένη Σουλτανίδου, Σοφία Σταύρου, Γιώργος Στοΐδης και Τάσος Τριανταφύλλου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης

Τα εγκαίνια της έκθεσης -στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλοχωρίου- θα γίνουν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, ενώ η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και τις 12 Φεβρουαρίου, με ώρες λειτουργίας 9:00-16:00 και 18:00-20:00 τις καθημερινές και 11:00-14:00 το Σαββατοκύριακο.

Δήμος Βουδουραγκάκης, Out of Focus
από έως
Πολιστιστικά Νέα Things to do