Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την πυρκαγιά που άλλαξε το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης η Thessaloniki Walking Tours καινοτομεί και παρουσιάζει  μια διαδρομή στην πυρίκαυστο, κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά.

Το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στην πρόταση και  το  Σάββατο 25 Φεβρουαρίου περπατάμε ξανά:  «Οι δρόμοι της φωτιάς 1917- 2017: 100 χρόνια από την πυρκαγιά που άλλαξε το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης». Η διαδρομή που αναβλήθηκε την Κυριακή λόγω των καιρικών συνθηκών πραγματοποιείται το Σάββατο και έχει μια μικρή διαθεσιμότητα εξαιτίας κάποιων ακυρώσεων. Η Thessaloniki Walking Tours θα συμπεριλάβει την διαδρομή και στο εαρινό της πρόγραμμα ενώ σε ειδική συνεννόηση  μπορεί να την προσφέρει σε κλειστά γκρουπ άνω των 10 ατόμων.

Χαρτογραφούμε την διαδρομή που έκαναν οι φλόγες οι οποίες κατέκαψαν το ιστορικό κέντρο της πόλης το 1917 και παρακολουθούμε μέσα από τις στάχτες που άφησε πίσω της την ανάδυση της μοντέρνας Θεσσαλονίκης.

Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο περιηγούμαστε στην πυρίκαυστο αλλά και σε επιλεγμένα σημεία που για διάφορους λόγους γλύτωσαν από τις φλόγες και ανασύρουμε από την μνήμη ιστορίες που συνδέουν τις διαφορετικές κοινότητες της πόλης. Ο Εμπράρ, η επιτροπή και το σχέδιο της για την Θεσσαλονίκη αλλά και γωνιές όπου ακόμη μπορεί κανείς να διακρίνει τα ίχνη της μεγάλης πυρκαγιάς αποτελούν σταθμό σε αυτή τη διαδρομή που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από ένα σημαντικό γεγονός της πρόσφατης ιστορίας.
Η διαδρομή μας ολοκληρώνεται στο Thessaloniki Museum of Photography-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης όπου θα γίνει προβολή ενός βίντεο αλλά και φωτογραφιών από τη μεγάλη φωτιά που άλλαξε για πάντα το πρόσωπο της πόλης.

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Μουσχούντη (δυτικό τέρμα της οδού Ολυμπιάδος)
Ώρα συνάντησης: 11πμ
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες / Κρατήσεις: [email protected] &   6978186900 – 1

Θέματα Δράσεις