Βραβεύτηκαν οι σημαντικότερες δράσεις για το περιβάλλον για 4η χρονιά, σε μία ιδιαίτερα εορταστική και αισιόδοξη τελετή απονομής των Environmental Awards 2016.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. πήρε το χρυσό βραβείο στην Resource Sustainability, στην ενότητα βράβευσης Waste Management, στην κατηγορία Μείωση των παραγόμενων αποβλήτων για το σχεδιασμό και εφαρμογή του Zero Waste Concept στο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής (Distribution Center) της.

Το Zero Waste Concept σχεδιάστηκε με σκοπό να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση στο προσωπικό της εταιρίας και να αναδείξει την σημασία της μέσα στην εταιρική λειτουργία. Ο στόχος ήταν να αποτυπωθούν καταρχήν οι διεργασίες που παράγουν απόβλητα, να αναλυθούν ως προς τα μεγέθη τους και στη συνέχεια να εφαρμοστούν βέλτιστες πρακτικές για την αποτελεσματική πρόληψη και διαχείρισή τους.

Σημαντική ήταν η αύξηση συνολικά των εταιρειών που διαγωνίστηκαν στα Environmental Awards 2016, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία της βράβευσης σε πρωτοβουλίες που συνεισφέρουν και υποστηρίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία, αναδεικνύοντας παράλληλα τη συνεισφορά επιχειρήσεων και οργανισμών στην εθνική οικονομία και την κοινωνία.

Τα βραβεία διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications.