Η Βραζιλία είναι γνωστή για τον χορό, τον καφέ, το ποδόσφαιρο αλλά για τους φίλους του καλού φαγητού αποτελεί και μία από τις κουζίνες που αναδεικνύουν τα ταπεινά υλικά και γνωρίζουν πολύ καλά την επιλογή, τις κοπές και τις τεχνικές για το ψήσιμο του κρέατος. Στη Θεσσαλονίκη, το ποδόσφαιρο συναντά τη γαστρονομία στο “Picanha Meat and More”. Ένα βραζιλιάνικο εστιατόριο με την υπογραφή του ποδοσφαιριστή Μπρούνο Καρντόσο που σερβίρει εκλεκτές επιλογές κρεατικών και πιάτα από την παράδοση και την καθημερινή κουζίνα της Βραζιλίας. Γεύσεις που είναι κλασσικές και αυτό που λέμε «σπιτικές» ή, αν θέλετε, εκπροσωπούν την comfort food διάσταση της συγκεκριμένης κουζίνας. Το μενού, που έρχεται και στον χώρο μας μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες delivery, είναι πλούσιο σε προτάσεις και σίγουρα ενδιαφέρον γευστικά.

Εξερευνώντας το ξεχωρίζουμε ορεκτικά όπως η Mandioca, η ρίζα του ομώνυμου φυτού, που τηγανίζεται και είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στη Βραζιλία. Τα υπόλοιπα ορεκτικά περιλαμβάνουν πίτες ή κροκέτες με τυρί, κιμά, συνδυασμούς φέτας ή μαστιχωτού τυριού με μέλι ή σάλτσα φράουλας καθώς και κεφτεδάκια ή φτερούγες κοτόπουλου. Τα συνοδευτικά επίσης μας φέρνουν πιο κοντά στη βραζιλιάνικη κουζίνα και είναι αυτά που θα εμπλουτίσουν τη γεύση των κρεατικών.

Τα πιο γνωστά είναι η Farofa, από τηγανητό αλεύρι mandioca με κρεμμύδι και μπέικον, τα παραδοσιακά βραζιλιάνικα μαύρα φασόλια, τα Feijao Preto, το Arroz do Brazil, το βραζιλιάνικο τηγανητό ρύζι με κρεμμύδι και σκόρδο και μερικές ακόμη προτάσεις και με πατάτα. Οι σαλάτες, επίσης, έχουν συνδυασμούς υλικών που συναντάμε στη Βραζιλία και ακολουθούν τα διάφορα πιάτα με μοσχαρίσιο κρέας, επιλεγμένο από φάρμες της Αμερικής και της Αυστραλίας, ψημένο με τη βραζιλιάνικη τεχνική. Έχετε, μάλιστα, και την επιλογή πιάτων δύο ατόμων με αντίστοιχες ποσότητες.

ΙD: PICANHA MEAT AND MORE

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
ΑΙΓΥΠΤΟΥ 3, ΛΑΔΑΔΙΚΑ
Τ: (+30) 2310555458

ΤAKE AWAY| DELIVERY: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΚΥΡΙΑΚΗ 13:00-23:00
Τηλέφωνο: 231 0555458

Εξυπηρετεί και μέσω efood και Wolt
Δείτε το μενού στο efood
Δείτε το μενού στη Wolt

Facebook: Picanha Meat and More
Instagram: Picanha Meat and More