Προειδοποίηση για αλλαγή του καιρού τα επόμενα 24ωρα έρχεται από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, σύμφωνα με τις προγνώσεις του οποίου θα επικρατήσουν λασποβροχές και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Μετά τη σημερινή λιακάδα λίγη συννεφιά θα επικρατήσεις προς το απόγευμα και βράδυ.

Συννεφιασμένη Παρασκευή με λασποβροχές

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ συννεφιές θα επικρατούν σε όλη τη χώρα την Παρασκευή (16/4) και οι πρώτες λασποβροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους ενώ το φαινόμενο βροχής με λάσπη θα συνεχιστεί και το Σάββατο καθώς θα έχουμε «ποτιστικού τύπου λασποβροχές που θα είναι πιο γενικευμένες στη βόρεια Ελλάδα».

Αν και ο καιρός, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα «ανοίξει» το απόγευμα του Σαββάτου, οι λασποβροχές θα επανέλθουν την Κυριακή κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Έρχεται επιδείνωση του καιρού

Νέα σταδιακή επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί τη Δευτέρα με αρκετές βροχές στα κεντρικά και τα νότια ενώ θα υπάρχουν και χιονοπτώσεις στα μεγάλα υψόμετρα.

Βάσει των προγνωστικών μοντέλων αυτή η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να διαρκέσει από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί, τέλος, για επεισόδιο σημαντικής μεταφοράς σκόνης την Κυριακή και τη Δευτέρα ιδίως στην περιοχή της Κρήτης.

Photo by JACK REDGATE from Pexels