Την άγρια ομορφιά του καταπράσινου Χορτιάτη θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκατοντάδες φυσιολάτρες δρομείς που αναμένεται να συμμετάσχουν και φέτος στον μαραθώνιο δρόμο «Χορτιάτης Trail Run», που πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου, με την υποστήριξη του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η εκκίνηση θα δοθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί μπροστά από το Κοινοτικό γραφείο του Χορτιάτη και ο Τερματισμός θα ξεκινήσει περίπου δύο ώρες μετά στο ίδιο σημείο, με την άφιξη των πρώτων αθλητών και αθλητριών που θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή. Στο «Χορτιάτης Trail Run» συμμετέχουν κάθε χρόνο αθλητές και αθλήτριες μεγάλων αποστάσεων από την Ελλάδα και την Κύπρο, που θα τρέξουν και φέτος σε μια πανέμορφη διαδρομή του Χορτιάτη, διασχίζοντας τα μονοπάτια των «Παγοποιών», περνώντας μέσα από το «ρέμα του Λαγού», και το «μονοπάτι της Αρκούδας» και στη συνέχεια σκαρφαλώνοντας στις ανηφόρες με τα «Κόκκινα χώματα».

Πρόκειται για ονομασίες και περιοχές που εντυπωσιάζουν κάθε φορά τους αγωνιζόμενους αθλητές και τους φέρνουν σε επαφή με τη φύση και τις περιοχές που ζουν αγριογούρουνα, ζαρκάδια, λαγοί και κάθε λογής μικρότερα άγρια ζώα μέσα σε πανύψηλα δάση από πεύκα, έλατα, καστανιές, οξιές, μόλις 15χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης! Φέτος, εκτός από την κλασική διαδρομή των συνολικά 22 χιλιομέτρων, θα πραγματοποιηθεί και ο μικρός ορεινός μαραθώνιος των 6 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει μια κυκλική πορεία ήπιας δυσκολίας στα πρώτα χιλιόμετρα του μεγάλου αγώνα και συστήνεται για αθλητές που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά το ορεινό τρέξιμο.

Σε όλους όσοι τερματίσουν θα απονεμηθεί μετάλλιο, ενώ οι νικητές στον μεγάλο μαραθώνιο θα βραβευτούν ανά ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, ενώ στον μικρό αγώνα θα βραβευτούν οι νικητές γενικής κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών. Επίσης , θα απονεμηθούν: το κύπελλο Δημήτρης Κρυστάλλης στον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή που θα τερματίσει τον αγώνα και αντίστοιχα το κύπελλο Γιάτσεκ Μπόγκοτς στον μικρότερο σε ηλικία αθλητή.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο βετεράνος μαραθωνοδρόμος Στυλιανός Καϊάφας συνεπικουρούμενος από εθελοντικές ομάδες, αλλά και ιδιώτες που βοηθούν στην υλοποίηση της, ενώ σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχει ειδική σήμανση και πλήρης υποστήριξη όλων των αθλητών και αθλητριών από εθελοντές και ιατρική ομάδα.

Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν τα πλήρη στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Διοργάνωσης: [email protected].

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook