Μετά και από τη νυχτερινή τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή εχθές, ανοίγοντας την οδό προκειμένου τα ΚΤΕΛ ΑΕ. να αναλάβουν δρομολόγια, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έδειξαν την αγανάκτηση τους μέσω κινητοποιήσεων ενάντια στην τροπολογία.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη (3/10), από τις 19.00 το απόγευμα αρχίζει η στάση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τη λήξη του ωραρίου. Αύριο, Πέμπτη (4/10), θα ακολουθήσει 24ωρη απεργία με προσωπικό ασφαλείας.

Η ανακοίνωσή των εργαζομένων που καταγγέλλουν την τροπολογία, αναφέρεται στην «προσπάθεια κάκιστης μορφής επαναϊδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν ένα χρόνο κρατικοποιήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση». Στο στόχαστρο βρέθηκε και ο υπουργός υποδομών και μεταφορών κ. Σπίρτζης, για «αυταρχική και χωρίς κανένα διάλογο (…) προώθηση στη Βουλή προς ψήφιση μίας νομοθετικής ρύθμισης που άπτεται της ζωής και της καθημερινότητας του 60% του πληθυσμού της Ελλάδας»

«Δυστυχώς ο Υπουργός και η Διοίκηση του ΟΑΣΘ, απέτυχαν στο να προωθήσουν μέτρα και πολιτικές για την βελτίωση και ορθολογική λειτουργία του ΟΑΣΘ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και δηλώσεις τους. Την αδυναμία τους αυτή, αντι να την αντιμετωπίσουν με θετικές πρωτοβουλίες, προωθούν μια τροπολογία, που όχι μόνο δεν θα επιλύσει τα υφιστάμενα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των Θεσσαλονικέων, αλλά το αντίθετο θα τα επιδεινώσει και θα αυξήσει σημαντικά το κόστος μετακίνησης για τους πολίτες».

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καλούν την Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στις περιοχές των οποίων το 2003 και το 2011 επεκτάθηκε η αστική συγκοινωνία να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες «ανακοπής αυτής της ακατανόητης νομοθετικής πρωτοβουλίας».

Επίσης καλούν τα κόμματα της Βουλής να αντιδράσουν ενώ καλούν τον υπουργό να αποσύρει την τροπολογία. Ωστόσο αναφέρουν ότι ακόμη και αν ψηφιστεί «οι φορείς της Θεσσαλονίκης, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα αποτρέψουν την εφαρμογή της».