Το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας μέσα σε αυτά τα 26 χρόνια ανέβασε δεκάδες κλασικά και σύγχρονα έργα από το παγκόσμιο και ελληνικό δραματολόγιο. αποσπώντας πάντα άριστες κριτικές για την δουλειά του.

Συμμετείχε σε πολλά διαγωνιστικά φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων σε όλη την Ελλάδα και τιμήθηκε με επαίνους, διακρίσεις, και 16 Α΄ βραβεία.
1986- 2013 : Το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας διανύει τον 27ο χρόνο θεατρικής αγωγής, αγωνίας, χαράς, δημιουργίας και ψυχικής αντοχής, με κατάθεση ψυχής, πολλή δουλειά και ελπίδα για ακόμα περισσότερα χρόνια θεατρικής δημιουργίας. Ονειρευόμαστε. Γιατί ότι και να συμβεί στη ζωή μας δεν πρέπει να πάψουμε να ονειρευόμαστε, ότι θα γίνουν κάποια στιγμή τα όνειρα πραγματικότητα, και το Εργαστήρι θα συνεχίσει να δίνει δύναμη και χαρά στα μέλη του.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Το έργο ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, διακωμωδώντας μία από τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ο Θεόδωρος Πάρλας η ψευτοθόδωρος δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά. Μία τυχαία συμπλοκή στο λεωφορείο και ένα χαστούκι πού θα δώσει σʼ έναν επιβάτη θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή Θεόφιλου Φερέκη. Μία καριέρα πού βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογεί τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του βουλευτή προς τους ψηφοφόρους του.
Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και σύντομα χρειάζονται περισσότερα ψέματα για να τους ξεμπλέξουν από τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις, πού αποδεικνύουν ότι το έργο του Δ. Ψαθά παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό πενήντα χρόνια μετά.

Το Νοέμβριο του 2012 άρχισαν οι πρόβες για το θεατρικό έργο « ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ». του Δ. Ψαθά. Από 15 Μαρτίου του 2013 και για τρία τριήμερα θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ».

info
Από 15 Μαρτίου του 2013 και για τρία τριήμερα
Κάθε Παρασκευή&Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»