Mε κακοκαιρία προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα κινηθεί η μέρα, μεγάλη προσοχή σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα επιμείνει αυτός ο άστατος καιρός και πάλι τα έντονα φαινόμενα θα είναι προς τη δυτική Ελλάδα, μέσα στο Ιόνιο, στο βόρειο Ιόνιο, αργότερα θα χτυπηθεί και η περιοχή της Ηπείρου, η δυτική Στερεά το κεντρικό Ιόνιο αλλά και λίγο πιο ανατολικά θα βλέπουμε φαινόμενα και προς την περιοχή των Σποράδων.

Μεγάλη προσοχή μέχρι και το Σάββατο που δείχνει να εκτονώνεται αυτή η αστάθεια καθώς είμαστε σε μία εποχή όπου τα προγνωστικά στοιχεία αλλάζουν συνεχώς.

Οι θερμές θάλασσες τροφοδοτούν αυτά τα κύματα αστάθειας, κύματα κακοκαιριών.

Μεγάλη προσοχή σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις.

Μεγάλο ρόλο παίζει η ένταση των φαινομένων, δηλαδή σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να πέσει μεγάλος όγκος νερού και να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στη χώρα.

Νοτιάδες οι άνεμοι, έως και 6 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι επιμένει σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, η μέρα θα κυλήσει με εναλλαγές συννεφιάς με ηλιοφάνεια, ενώ δεν αποκλείεται το απόγευμα να δούμε κάποιες μπόρες ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού.

Δεν δείχνει τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, οι άνεμοι έως 6 μποφόρ και ο υδράργυρος μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένουν βροχές και καταιγίδες, στους 28 βαθμούς η θερμοκρασία.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο Παρασκευή, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη ημέρα προς το Ιόνιο, τα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα, θα πέσει μεγάλος όγκος νερού.

Βόρειο και κεντρικό Ιόνιο, δυτική Στερεά, τα παράλια της Πελοποννήσου, και ιδιαίτερα τα δυτικά και νότια παράλια δεν αποκλείεται και αύριο να επηρεαστεί πάλι και η περιοχή της δυτικής Κρήτης.

Προσοχή και πάλι προς το δυτικό, βορειοδυτικό Αιγαίο.

Το Σάββατο φαίνεται ότι περιορίζεται η αστάθεια στα ανατολικά, βορειοανατολικά τμήματα μέχρι και το μεσημέρι.

Οι βοριάδες κοντά στα 5 με 6 μποφόρ και ο υδράργυρος κοντά σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πηγή: dnews.gr