Καθώς βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, με τον φόβο και το άγχος να μας κυριεύουν λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί ο κορωνοϊός, ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να ηρεμήσουμε, να αποβάλουμε το στρες και να δημιουργήσουμε μία πιο δυνατή σχέση με το μυαλό και τις σκέψεις μας. Παρακάτω, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε οκτώ πολύ χρήσιμα apps για να κάνετε διαλογισμό στο σπίτι και να περάσετε τις ημέρες του εγκλεισμού όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Ο διαλογισμός είναι μία μορφή πνευματικής συγκέντρωσης, που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων από τη συνειδητότητα του υποκειμένου. Σκοπός του διαλογισμού είναι η άντληση γνώσης ή και εμπειριών άμεσα, χωρίς τη χρήση των αισθητηρίων οργάνων του ανθρώπου ή οποιασδήποτε πηγής πληροφόρησης. Γενικότερα θεωρείται και μέσο ψυχικής χαλάρωσης και ευεξίας.

Η λίστα με τα apps διαλογισμού

Headspace

To Headspace είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα apps για διαλογισμό. Οι εικόνες είναι απλές, όπως και η καθοδήγηση, ενώ η εφαρμογή προσφέρει και ηρεμιστική μουσική για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

Calm T

Τo Calm προσφέρει ακριβώς αυτό: ηρεμία. Γρήγορα sessions διαλογισμού, αλλά και διάφορα challenges για να σας κρατήσει σε πρόγραμμα και να σας βοηθήσει να βλέπετε την πρόοδό σας.

Smiling Mind

Το Smiling Mind επικεντρώνεται στο mindfulness – δηλαδή στο να είναι κανείς παρών στο τώρα. Η εφαρμογή περιλαμβάνει προγράμματα που βοηθούν στο στρες, τον ύπνο, τη συγκέντρωση, τις σχέσεις και άλλα. Επιπλέον, περιλαμβάνει και δραστηριότητες για παιδιά.

Insight Timer

Το Insight Timer είναι επίσης μία αρκετά δημοφιλής εφαρμογή. Περιλαμβάνει πάνω από 30.000 sessions διαλογισμού με καθοδήγηση, είτε για στρες, νευρικότητα, είτε απλά για ευγνωμοσύνη.

10% Happier

Το συγκεκριμένο app, το οποίο βασίζεται σε ένα βιβλίο με το ίδιο όνομα, απευθύνεται σε όσους είναι διστακτικοί προς τον διαλογισμό, αλλά χρειάζονται μία καθοδήγηση για τα άγχη της καθημερινότητας, ενώ προσφέρει one-to-one συμβουλές από ειδικούς.

Aura

Το Aura απευθύνεται σε εκείνους που ενδιαφέρονται για τον διαλογισμό και το mindfulness, αλλά δε θέλουν να αφιερώσουν πολλή ώρα σε αυτά. Η εφαρμογή περιλαμβάνει sessions των τριών λεπτών ή ακόμα και των 30 δευτερολέπτων, έτσι ώστε να σας βοηθήσει με το στρες, ακόμα κι αν δεν έχετε πολύ χρόνο.

Inscape

To Inscape είναι ένα στούντιο διαλογισμού στη Νέα Υόρκη και η εφαρμογή είναι μία επέκταση του χώρου αυτού, με τους δασκάλους να σας καθοδηγούν μέσα από τεχνικές διαλογισμού και mindfulness. Κύριος σκοπός του app είναι η μείωση του στρες και του άγχους, όπως και ο καλύτερος ύπνος, μέσα από ασκήσεις αναπνοής και χαλαρωτική μουσική.

Sattva

Η εφαρμογή Sattva περιλαμβάνει διαλογισμούς βασισμένους στις αρχαίες Βεδικές αρχές. Σε συνδυασμό με τα sessions διαλογισμού που διαρκούν 6 λεπτά, η εφαρμογή διαθέτει «ιερούς ήχους, ψαλμούς, μάντρα και μουσική από τους μελετητές της σανσκριτικής».

Με πληροφορίες από τη lifo.gr