Το Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την επωνυμία Thess Clean -Thess Green, κάνει το ντεμπούτο σε λίγες ημέρες, στους χώρους της ΔΕΘ στο Περίπτερο 16.
Έλα στο 1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και φέρε μαζί σου όποια χαλασμένη οικιακή συσκευή έχεις που χρειάζεται επισκευή: Τοστιέρες, καφετιέρες, ηλεκτρικές σκούπες, ηλεκτρικά σίδερα!
Οι τεχνικοί του Repair Cafe, θα επισκευάσουν δωρεάν την συσκευή σου, όσο εσύ θα πίνεις έναν καφέ κερασμένο από τους διοργανωτές! Εάν η βλάβη επισκευάζεται, θα την παραλάβεις αμέσως. Εάν όχι, μπορείς να την αφήσεις για ανακύκλωση.
Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά, θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου και φιλοδοξεί να εξοικειώσει τους δημότες της πόλης με τις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας, βάζοντας στην καθημερινότητά τους τη φιλοσοφία του τρίπτυχου της Κυκλικής Οικονομίας, δηλαδή τη μείωση απορριμμάτων, την επανάχρηση, την ανακύκλωση υλικών.
Με την πρωτοβουλία του αυτή, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σταθερά ευαισθητοποιημένος και ενεργός στο θέμα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, πρωτοπορεί αλλά και αποδεικνύει έμπρακτα τον υψηλό βαθμό ενεργοποίησής του στα αιτούμενα της ευαισθητοποίησης των δημοτών του, της αλλαγής νοοτροπίας σχετικά με την απόρριψη των αστικών αποβλήτων και της στροφής προς μία ορθολογικότερη, «πράσινη» διαχείριση τους.
Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλης μορφής παράλληλες εκδηλώσεις, κατάλληλες για όλες τις ηλικίες: ημερίδες ανοιχτές στο κοινό, παρουσίαση συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, θεματικά και δημιουργικά εργαστήρια, εκθέσεις, διαγωνισμούς, Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. Υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης – το γνωστό σύστημα του Μπλε Κάδου, τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Κεντρικής Μακεδονίας και την Ανταποδοτική Ανακύκλωση.
info
Από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου
ΔΕΘ-Helexpo, Περίπτερο 16
Ωράριο Λειτουργίας: Πέμπτη & Παρασκευή 11:00 με 14:00 & 17:30 με 20:00 Σάββατο 10:00 με 14:00