Το Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω είναι ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας με μοναδικό δημιουργικό στυλ, ένας τόπος για ασυνήθιστες γαστρονομικές περιπέτειες και αχαλίνωτες οινολογικές αναζητήσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω (@gastrodromio.olympus)

Ίσως δεν χρειάζεται να μνημονευτεί για την ελληνική δημιουργική κουζίνα του σεφ Ανδρέα Γαβρή, καθότι γνωστή «φωλιά» για τους εκλεκτικούς ουρανίσκους. Ωστόσο, εκτός από τόπος για ασυνήθιστες γαστρονομικές περιπέτειες, είναι και μέρος για «αχαλίνωτες οινολογικές αναζητήσεις». Οι λίστες του περιλαμβάνουν εκλεκτές επιλογές του ελληνικού αμπελώνα, μεταξύ των οποίων ετικέτες από τοπικά κτήματα και οινοποιεία, όπως: Κτήμα Κατσαρός (Κρανιά), Κτήμα Γραμματόσης (πλαγιές Ολύμπου), Οινοποιείο Navitas (Λιτόχωρο).

Ο σεφ Ανδρέας Γαβρής, είτε ως μηχανικός στην αρχή, είτε ως εκτροφέας πουλιών στη συνέχεια, αλλά πάντα ως ένα περίεργο αγόρι του χωριού στην καρδιά, βρήκε σε ηλικία 35 ετών – ευτυχώς για κάθε αναζητητή γαστρονομικών περιπετειών – το πραγματικό του κάλεσμα: τη γαστρονομία.

Το αποτέλεσμα εκθαμβωτικό και αταξινόμητο, καθώς ο Ανδρέας ενσωματώνει στις συνταγές των προγόνων του σύγχρονες φόρμουλες και γεύσεις αναμειγνύοντάς τες με τα δικά του -μυστικά ή μη- συστατικά, για να εξυπηρετήσει τελικά αυτό που αποκαλεί «καινοτόμο αλλά παραδοσιακό πιάτο». Πιάτα όπως το εμβληματικό ριζότο μπουρανί, το σιγομαγειρεμένο στο ζουμί του ζυγούρι με μους από σιτάρι ή οι χειροποίητες χυλοπίτες με ραγού ελαφιού έχουν μετατρέψει το στέκι του σε μαγνήτη νοστιμιάς, την οποία απογειώνει μια σπάνια συλλογή με επτακόσιες φιάλες κρασιού.

Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου 36, Λιτόχωρο

Τ: 23520 21300

Facebook | Instagram