Το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα νοσταλγικό ταξίδι στις γεύσεις της Θεσσαλονίκης, μέσα από αγαπημένα σνακ της πόλης. Η εκδήλωση «Θεσσαλονικιώτικος Γαστρονομικός Περίπατος» θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου στις 19.00, στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην ΔΕΘ (υπαίθριος χώρος C08 -stand 09 απέναντι από τον Πύργο του ΟΤΕ).

Θα ανακαλύψουμε την αυθεντική γεύση των πιροσκί, παρασκευασμένα με παραδοσιακή συνταγή και φρέσκα, τοπικά υλικά. Με κλασικές γεύσεις όπως πατάτα και τυρί, κάθε πιροσκί θα μας ταξιδέψει σε μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Ο βραβευμένος σεφ για το  street food πιροσκί με μπουγιουρντί Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Κοτζαγιερίδης, θα ετοιμάσει τα παραδοσιακά πιροσκί, με τη μοναδική γεύση. Τα πιροσκί θα συνοδεύονται από τις λευκές και ροζέ «Γοργόνες», τα κρασιά του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς. Στη ζωντανή επίδειξη παρασκευής πιροσκί, θα μάθουμε τα μυστικά της παραδοσιακής συνταγής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του τομέα γαστρονομίας και τουρισμού της ΣΑΕΚ ΑΚΜΗ.

Τα φρέσκα υλικά για τα πιροσκί είναι προσφορά του καταστήματος Πιροσκί στο Μοδιάνο.