Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα Μέλη της ανανεώνουν για 5η χρονιά το ετήσιο ραντεβού τους με τους λάτρεις της μπύρας, και όχι μόνο, για να μοιραστούν την κοινή τους αγάπη για το πιο δημοφιλές ποτό, την μπύρα.

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δίνουν την ευκαιρία στο κοινό, να επισκεφθεί ορισμένες από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας. Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να μάθουν για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη ζυθοποίηση, να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και κυρίως να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας και να μάθουν ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Είδος εκδηλώσεων στο πλαίσιο της δράσης στα ζυθοποιεία:
– Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων
– Καθοδηγούμενη γευστική δοκιμή διαφορετικών τύπων μπύρας, για να γνωρίσουν οι επισκέπτες τον τρόπο με τον οποίο δοκιμάζεται κάθε μπύρα και να μάθουν τα χαρακτηριστικά της
– Γνωριμία με τους ζυθοποιούς και άμεση επικοινωνία μαζί τους
– Γευστική δοκιμή σε νέες αλλά και σε γνωστές ετικέτες της αγοράς, καθώς και φρέσκιας μπύρας,
απευθείας από το καζάνι του ζυθοποιού.

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία και το αναλυτικό πρόγραμμα ανά ζυθοποιείο, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, εδώ.

Για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων. Συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας.

Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση μπύρας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών και υπενθυμίζεται ότι καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα!

Τι είναι τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία

Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» είναι μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία έχει  πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία τέσσερις χρονιές: το 2018, το 2019, το 2022 και το 2023.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν πολλά γνωστά μεγάλα και μικρά ζυθοποιεία, από όλη τη χώρα, όλα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία που περιλαμβάνει ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και food pairing.