Βγήκαμε, δοκιμάσαμε και παρακάτω σάς παρουσιάζουμε τους χώρους εκείνους στη Θεσσαλονίκη με τις πιο πλούσιες σε ετικέτες wine lists, προσεκτικά επιλεγμένες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς οινόφιλους.

Γράφει η Λυδία Κοκκινά

Oinovate

Συγγρού 5 (περιοχή Βαλαωρίτου)

Ένας χώρος αποκλειστικά για κρασί έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τις προτάσεις και την εξυπηρέτησή του.

Με καλαίσθητη διακόσμηση, που αναδεικνύει τον πρωταγωνιστή ο οποίος δεν είναι άλλος από το κρασί, σ’ ένα περιβάλλον χωρίς την ενόχληση του καπνίσματος και με μια πολύ ενημερωμένη ομάδα, δεν έχεις παρά να αφεθείς στην οινική απόλαυση.

Wine Law

Ίωνος Δραγούμη 19

Έχοντας μεγάλη εμπειρία στον χώρο του κρασιού, των αποσταγμάτων και του ποτού οι δημιουργοί του Wine Law μάς δίνουν την ευκαιρία για ένα απολαυστικό ταξίδι τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες. Στην Ίωνος Δραγούμη ένας ατμοσφαιρικός χώρος μάς υποδέχεται με μια τεράστια ποικιλία ετικετών και προτάσεων για να επιλέξουμε αλλά και για να δοκιμάσουμε. Δεν πρόκειται για μία απλή κάβα, αλλά για έναν χώρο, όπου η αγάπη και η φροντίδα για το καλό κρασί προσκαλεί από την πρώτη στιγμή κάθε οινόφιλο να πειραματιστεί με ποικιλίες και γεύσεις.

ΜΕΘΗ Bistro & Wine Bar

Από το 2000 έως το 2012 ήταν μια από τις πιο γνωστές κάβες στην ανατολική Θεσσαλονίκη, πάντα με ενδιαφέρουσες οινικές προτάσεις και πλέον έχει εξελιχθεί σ’ ένα από τα καλύτερα wine bars της πόλης. Με 500 φιάλες στη διάθεσή σας και 14 ετικέτες που προσφέρονται σε ποτήρι, καταλαβαίνετε αμέσως ότι εδώ το κρασί είναι μια σοβαρή υπόθεση. Οι wine list μάλιστα αλλάζει, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε ποικιλία κρασιών ανάλογα και με την εποχή.

7 Κτήματα +

Καστριτσίου 5 (Πλατεία Άθωνος)

Ένας χώρος που αγαπάει το κρασί, με μια πολύ πλούσια wine list, τις ξεχωριστές γεύσεις και τους συνδυασμούς υλικών που θα τα αναδείξουν και όλα αυτά θα σας τα σερβίρει με φιλική διάθεσή και τιμές που μάλλον δε θα συναντήσετε αλλού, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη χώρα γενικότερα.

Οινοτόπι-Καπνοτόπι

Στην καρδιά της πόλης θα βρείτε το old fashioned wine bar, restaurant Oινοτόπι-Καπνοτόπι, έναν θησαυρό για τους λάτρεις του κρασιού. Καπνοπωλείο, κάβα και wine restaurant εξυπηρετεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στον ζεστό και φιλόξενο χώρο θα βρείτε 300 ετικέτες οίνου που φέρουν τόσο ελληνική, όσο και διεθνή υπογραφή. Γαστρονομικές απολαύσεις, όπως ceviche τσιπούρας με φινόκιο και φρέσκα μυρωδικά, νιόκι πατάτας με κρέμα παρμεζάνας και gorgonzola, αλλά και σαλάτα κινόα με φρέσκα μυρωδικά, παντζάρι και κατσικίσιο τυρί, συνδυάζονται αρμονικά με όποιο κρασί κι αν επιλέξετε.

Canteen

Δημητρίου Γούναρη 7

Αυτοπροσδιορίζεται ως Wine-Bar-Restaurant και σίγουρα ανταποκρίνεται και στα τρία χαρακτηριστικά. Βραβευμένο ως το 2ο All Day Restaurant στην Ελλάδα στα βραβεία Restaurant 100 (και πρώτο για τη Θεσσαλονίκη). Μεγάλο ατού η wine list του με 120 προτάσεις από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα (60 που μπορείτε να τις απολαύσετε και σε ποτήρι).

Μπακάλ by Elia Lemoni

Βαλαωρίτου & Καποδιστρίου 9, Κέντρο

Πρόκειται για ένα γαστρονομικό project και όχι απλά για ένα εστιατόριο. Σ’ ένα από τα ομορφότερα ιστορικά νεοκλασσικά κτίρια, η αγάπη για τις γεύσεις και το κρασί είναι εμφανής όλες τις ώρες. Μία μεγάλη ποικιλία 400 και πλέον ετικετών του ελληνικού αμπελώνα είναι στη διάθεσή σας είτε για να το απολαύσετε με το μενού είτε να το προμηθευτείτε για το σπίτι.

The Prince Barsserie

Mediterranean Cosmos

Μία πρόταση για όλες τις ώρες είτε θελήσετε ένα coffee-break είτε το επιλέξετε για φαγητό ή ποτό. Από τα δημοφιλέστερα σημεία της Θεσσαλονίκης για πρωινό και brunch και όχι άδικα, αφού έχει τις καθημερινές ένα μενού, με επιλογές από pancakes, αυγά σερβιρισμένα με διάφορους τρόπους, κουλούρι Θεσσαλονίκης γεμιστό ή sandwiches και φοκάτσιες, που σερβίρονται μέχρι τις 13:00, ενώ το Σαββατοκύριακο μάς προτείνει έναν πλούσιο μπουφέ με περισσότερες από σαράντα επιλογές για απεριόριστη κατανάλωση. Συνολικά το μενού είναι πλήρες, συνδυάζοντας τη δημιουργική με την casual κουζίνα και αποτυπώνεται σε πιάτα που συνδυάζονται άριστα με την εκτενή λίστα κρασιών, μια από τις καλύτερα δομημένες της πόλης, όπου έχετε την ευκαιρία κάθε ετικέτα να τη δοκιμάσετε και σε ποτήρι.